VAN IDEEËN NAAR DE TEKENTAFEL

Onze innovaties en nieuwe ontwerpen worden gedreven door de behoeften van paard en ruiter. Deze holistische aanpak vertegenwoordigt de “nieuwe school” in bit design filosofie. Een complexe set van ontwerpvoorwaarden ontstaat wanneer vriendelijk, maar betrouwbare controle is vereist van een bit dat goed past bij de mond van het paard. Jaren van praktijkervaring uit de eerste hand worden gebruikt in elk nieuw ontwerp voordat de eerste schetsen worden geproduceerd.

HET ONTWERPPROCES

De volgende fase is om gedetailleerde computermodellen te produceren, dit stelt ons in staat om simulaties uit te voeren en te controleren op functie- en productieproblemen, het stelt ons ook in staat om realistische visuele representaties te creëren. De enorme kracht van computersimulatie kan worden uitgeoefend op het ontwerp, zodat engineering het meest efficiënt wordt toegepast. Degenen onder u met technische kennis zullen de kracht van eindige elementenanalyse herkennen die wordt gebruikt in predictive engineering. Als je je ooit afvraagt hoe we zulke fijn gedetailleerde functies in het product krijgen, is het door de vooruitgang die simulaties ons kunnen geven, in combinatie met intelligent gebruik van materialen.

PRODUCTPROEVEN

Wanneer we een geschikt ontwerpconcept hebben worden monsters vervaardigd en kunnen producttesten beginnen, in eerste instantie met paarden die we heel goed kennen. Als we positieve resultaten behalen, worden deze nieuwe ontwerpen in elke discipline uitgedeeld aan bekende rijders.

Pas als we over de hele linie gunstige berichten hebben ontvangen, beginnen we met volledige productie.

Al onze bitten zijn het product van diepgaand onderzoek en ontwikkeling van krachttesten en chemische analyse tot productproeven en evaluatie. 

drawingwebsite